Аргінін входить в число 20-ти основних (протеіногенних) амінокислот в групу умовно незамінних. Організм людини може його синтезувати, але в недостатній кількості, і його дефіцит може гостро проявлятися в періоди хвороби і великих розумових і фізичних навантажень. Аргінін є у великих кількостях у багатьох продуктах харчування: в кедрових і волоських горіхах, в бобових, курячому м'ясі, морепродуктах і морській рибі (особливо лосось, тунець), а лідером за процентним вмістом аргініну є насіння гарбуза і кунжуту.
Рекомендована ефективна доза аргініну для набору м'язової маси - 3-9 г на добу (розділити на кілька прийомів: перед тренуванням і після, а також перед сном). Бажано починати прийом з невеликої дози, поступово її збільшуючи. Не рекомендується вживати більше 10 г аргініну в добу.
Аргінін можна вживати в чистому вигляді, а також у складі інших продуктів спортивного харчування. Завдяки здатності розширювати кровоносні судини аргінін покращує доставку поживних речовин до тканин. Тому його часто використовують разом з креатином. Аргінін включений до складу деяких предтреніровочних комплексів.